Zondag 7 tot zaterdag 13 juli 2019 • Dornbirn

De Mierlose Gymnastiekvereniging ‘Uno-Animo’ heeft met haar Acro groep zeer succesvol deelgenomen aan de 16de Gymnaestrada te Dornbirn in Oostenrijk. Deze ‘Gymnaestrada’ wordt om de vier jaar georganiseerd door de internationale gymnastiekfederatie (FIG). Het grootste niet-competitieve sportevenement ter wereld. Onder de vlag van ‘Come toghether, show your colours’ is in de periode van zondag 7 tot en met zaterdag 13 juli 2019 dit zeer gevarieerd sport-evenement gepresenteerd.

De boorden van de Bodensee, regio Bregenz ademde een week lang sport, gratie en cultuur van de bovenste plank. In tegenstelling tot Olympisch Spelen geen wedstrijd dus, maar wel vergelijkbaar qua omvang als grootse sportmanifestatie.

Acrogym  bij Uno Animo

Wat is Acrogym? Acrogym maakt al vanaf september 2004 deel uit van de gymnastiekvereniging Uno-Animo.  ‘Acrogym’ is, een afkorting van acrobatische gymnastiek. Een combinatie van acrobatiek en gymnastiek oftewel turnen. In tegenstelling tot de acrobatiek (zoals bijvoorbeeld in een circus) is acrogym een wedstrijdsport. Een oefening bestaat uit een aantal acrobatische elementen (zoals een handstand van een boven partner op de handen van de onder partner, het op de schouders staan van de boven partner op een onder partner e.d.) en een aantal individuele elementen (zoals radslag, salto’s, flikflak etc.).

Gedegen voorbereiding

Zaterdag 1 juni zijn alle deelnemende gymnasten, die Nederland zullen gaan vertegenwoordigen tijdens de ‘Gymnaestrada 2019 bijeen gekomen voor de presentatie van de generale landenshow..

Uno-Animo wordt vertegenwoordigd door een groep van 35 leden.

20.000 gymnasten uit zestig landen, 5 continenten, van Japan tot Brazilië, Thailand tot Canada, Zimbabwe tot Mierlo-Nederland. Kortom internationaal applaus en bewondering voor de 35 Mierlose Acro-gymnasten van turnvereniging Uno-Animo.

Onder leiding van Fenny Bergmans en Corrie van Rijsbergen showden de meiden diverse malen hun demo gebaseerd op de Disney’s ‘Vaiana’ aan een internationaal publiek. Niet alleen in Dornbirn, maar ook op podia in omliggende steden.

Voor liefhebbers is het nu aftellen naar World Gymnaestrada 2023 in Amsterdam.

Categories:

Tags:

Er kan geen reactie meer gegeven worden.