Bij gymnastiekvereniging Uno Animo is er speciale aandacht voor senioren die graag op een recreatief niveau willen sporten. De seniorengym lessen zijn opgezet voor mensen vanaf 18 jaar en ouder die op een ontspannen manier met zowel lichaam als geest in beweging willen blijven. De lessen worden gegeven op woensdagochtend en woensdagavond en bieden een gevarieerd aanbod aan spel, grondoefeningen en bewegen op muziek.

In de lessen wordt er rekening gehouden met de verschillende niveaus van de deelnemers, zodat iedereen op zijn eigen tempo kan meebewegen. Elke les start met een warming-up en is er voldoende aandacht voor de cooling-down aan het einde van de les.

Tijdens de lessen wordt er niet alleen gewerkt aan het behoud van de lichamelijke conditie, maar ook aan het sociale aspect. Het is een plek waar senioren elkaar ontmoeten en waar sporten vaak wordt gecombineerd met gezelligheid.

Om deze gezelligheid te benadrukken, organiseert Uno Animo twee keer per jaar een gezamenlijke activiteit na afloop van de les. Zo wordt er rond sinterklaas en vlak voor de zomervakantie na de les samen iets gedronken. Bij de woensdagochtendgroep worden er daarnaast regelmatig samen activiteiten georganiseerd zoals een fietstocht met een lunch bij een van de leden thuis.

Kortom, bij gymnastiekvereniging Uno Animo kunnen senioren op een ontspannen manier met zowel lichaam als geest in beweging blijven. Door de gezellige sfeer is het daarnaast ook een plek om andere mensen te ontmoeten en samen leuke activiteiten te ondernemen.

Ben je geïnteresseerd in deze gymnastieklessen? Kom dan gerust een keertje meedoen, aanmelden is niet nodig. De lestijden voor de twee groepen zijn te vinden in het lesrooster.