sportfit gemengt

Master-seniorenlessen

Vanaf 18 jaar kun je meedoen aan onze masters-seniorenlessen. Dit zijn gymnastieklessen op recreatief niveau voor senioren. We hebben een gemengde groep en een damesgroep. Ook is er op woensdagochtend een gemengde groep voor vijftigplussers.

In deze lessen beweegt iedereen op zijn of haar eigen niveau. Het belangrijkste doel is om op een ontspannen manier met zowel lichaam als geest in beweging te zijn.

We starten met een warming-up, die is op muziek. Verder bestaat de les uit verschillende oefeningen. Dat kan zijn met een bal of dynaband, ook doen we oefeningen op de mat. De master-seniorenles sluiten we af met een cooling-down.

De master-seniorenles 50+ op woensdagochtend is gezellig en er wordt hard gewerkt. Aan het eind van het seizoen (de laatste woensdag voor de vakantie) wordt er een uitstapje geregeld, in overleg maken we een fietstocht met een gezellige lunch bij een van de leden thuis. Sinterklaas en Kerst worden ook gevierd met een kopje koffie en lekkers, ook bij een van de leden thuis. Deze les is zowel voor dames als heren.

Op de woensdagavond wordt er meestal gestart met een warming-up van 15 minuten. Daarna 30 minuten grondoefeningen gevolgd door 15 minuten spel. We werken aan conditie, spierkracht, lenigheid en coördinatie.
Ieder kan dit in eigen tempo en niveau doen. Tijdens een seizoensafsluiting en Sinterklaas wordt er koffie gedronken en iets lekkers gegeten.

De master-seniorenles is op woensdagmorgen en -avond. Exacte tijden zijn te vinden op het lesrooster.

[flickr_set id="72157655230957139"]