Tijdens de seizoensafsluiting met alle acro meiden op de foto

Acro Wedstrijd

Acro trainingen voor de wedstrijden.

In deze les trainen de kinderen met een vast team, met als doel: meedoen aan de landelijke acro wedstrijden.

Wat is acrobatische gymnastiek?
Het is een veelzijdige sport waarin turnen, acrobatiek en dans gecombineerd worden in een oefening op muziek.

Bij acrobatische gymnastiek turn je in een team dat meestal uit twee (een duo) of drie (een trio) partners bestaat. Een duo heeft een wat grotere en sterkere onderpartner en een bovenpartner die wat kleiner en lichter is. Een trio bestaat uit twee, ook weer wat grotere en sterkere onderpartners en één lichtere bovenpartner.

Voor acro moet je sterk en lenig zijn, maar je moet je ook goed kunnen oriënteren in de lucht. Bovendien moet je vertrouwen hebben in je partners en over een flinke portie lef beschikken. Je traint met jong en oud, groot en klein, en jongens en meisjes door elkaar. Daarom moet je goed en – heel belangrijk! – veilig kunnen samenwerken.

De oefening
Een wedstrijdoefening bestaat uit acrobatische elementen die met een choreografie (de dans) aan elkaar worden verbonden. Je voert de oefening uit op muziek, op een verende vloer van 12×12 meter. De oefening duurt maximaal 2 minuten en 30 seconden. Er is geen tijdsminimum.

Om in deze groep mee te mogen trainen ga je eerste turnlessen en recreatie acro lessen volgen. Vandaar uit kun je doorgroeien naar de wedstrijdgroep acro.

De lessen om in wedstrijd vorm de acro sport te beoefenen zijn te vinden in ons lesrooster.