Wedstrijdgroep team foto

Meisjes wedstrijd turnen

Naast het turnen op recreatief niveau kun je bij Uno-Animo ook turnen in de wedstrijdgroep. Er wordt getraind op maandag en op donderdag van 17.30 uur tot 19.30 uur. Uno-Animo neemt deel aan de officiële K.N.G.U. wedstrijden op regionaal niveau (bovenbouw divisie 4 en 5, onderbouw D1 en D2). Deze wedstrijden worden elk jaar georganiseerd tussen februari en juni. Er zijn individuele wedstrijden maar ook een teamwedstrijd. De oefeningen bij het betreffende niveau worden bepaald door de K.N.G.U. Deze oefeningen zijn in zowel tekstvorm als met filmpjes terug te vinden op de website van het K.N.G.U.: https://wedstrijdzaken.kngu.nl/wedstrijdzaken/turnen-dames/wedstrijdzaken/voorgeschreven-oefenstof  

Er zijn verschillende niveaus, gekoppeld aan de leeftijd, deze wordt bepaald door het geboortejaar van de turnsters: pre-instap (t/m 8 jaar) instap (9-jarigen), pupillen I (10-jarigen), Pupillen II (11-jarigen), jeugd I en jeugd II (12 en 13-jarigen), junior (14 en 15-jarigen) en senior (16 jaar en ouder).

Vanuit de recreatie groepen wordt een selectie gemaakt wie er kan starten in de wedstrijdgroep. Ook mag je zelf aangeven bij je trainster dat je graag meer wilt turnen. Je zal dan eerst een tijdje proefdraaien voordat je definitief kunt starten en deel gaat nemen aan de wedstrijden.