Wereld Gymnaestrada 2015 Helsinki Finland

Zaterdag 11 juli was het dan eindelijk zover. We vertrokken naar Finland voor de 15e Wereld Gymnaestrada in Helsinki! De reis duurde wel 32 uur en dat was al een hele ervaring op zich! We hadden de auto, het vliegtuig, de bus, de boot, de tram en de trein gehad en voordat bij onze school aankwamen waar we de hele week sliepen, met z’n allen in één klaslokaal. Daar hebben we ook elke ochtend ontbijt gehad.

De eerste dag bij de Wereld Gymnaestrada was de openingsceremonie. We mochten met alle landen het stadion binnenlopen, dit was heel indrukwekkend! De volgende dag hadden we gelijk onze eerste verenigingsdemo ‘Push the Button’. De demo gaat over twee groepen. Eén groep wil op de knop drukken en de andere groep wil dit tegenhouden. De demo vond plaats in een hal van het Messukeskus in Helsinki. Hier hadden we ook elke middag een warme maaltijd. We hebben deze week in totaal drie keer onze demo gedaan.

Wereld Gymnaestrada 'Push the Button' Uno-Animo

Wereld Gymnaestrada ‘Push the Button’ Uno-Animo

Daarnaast namen we ook deel aan de World Teamdans bij de Wereld Gymnaestrada. Dit was een dans in het Olympische Stadion met mensen van over de hele wereld die we hebben uitgevoerd tijdens de Midnight Sun Special en de sluitingsceremonie.

We zijn ook naar het FIG-gala geweest. Hier hebben we mogen genieten van heel veel spectaculaire optredens. Natuurlijk kon ook de bonte avond met optredens van Elsa en Anna, de YMCA, Single Ladies en de leiding niet ontbreken. Al met al was het een geweldige ervaring!

Groetjes Kelly en Iris

Categories:

Tags:

Er kan geen reactie meer gegeven worden.