Brabants Kampioenschap Acro

Anouk Metternich en Megan Konings, Zaterdag 17 en 18 januari was het dan zover de eerste acro wedstrijd van het seizoen.
De FlikFlak hal in Den Bosch was dit keer de hal waarin onze dames hun eerste kunnen van dit seizoen konden laten zien.
Op zaterdagochtend begon het voor Uno-Animo met een E-senioren duo, Kristie Klein Wolterink en Lotte Croonen. Ondanks de spanning wisten ze toch alle elementen goed uit te voeren en een mooie dans op te voeren. Zij eindigde op een mooie 10e plaats met een score van 23.800.
In de middag kwamen de E junioren duo’s. Als eerste Anouk Metternich en Megan Konings. Zij danste erg netjes en hun balans elementen waren erg stabiel, zij werden dan ook beloond met een prachtige 3e plaats met een score van 24.000. Proficiat meiden. En daarmee geplaatst voor de districts finale.
Daarna mochten nog 2 E duo junioren; Meggie Beernink en Laura van Gerven hadden wat moeite met de vloer maar alle nieuwe moeilijke elementen waren gelukt, heel knap. Zij eindigde op een 8e plaats. Als laatste Nina Kweens en Lisa Beelen. De eerste wedstrijd voor beide, al hun elementen lukte en daarmee werden zij 7e.
Ook in de middag de D duo’s. Voor Uno-Animo deze wedstrijd 2 teams. Lente Antonius en Lynn Beernink turnde een zeer mooie artistieke oefening. De uitstraling was super. Helaas mislukte het handstand element, wat hun veel punten kosten. Met een score van 21.000 belande zij op een mooie 4e plaats. Het andere team Janne Kandelaars en Sophie Wijnhoven, door een blessure ging er helaas een element mis wat hun punten koste. Ondanks dat hebben zij een mooie oefening neergezet.

De zondag was voor de C teams en de pupillen.
In de ochtend de duo’s en voor Uno Animo 1 pupillen trio. Beau Zwanenberg, Jill van Tiggelen en Kim van de Broek, acro-de een nette oefening. Voor het eerst voerde zij alle elementen zelfstandig, zonder hulp van leiding uit, met een knappe salto. Met een score van 20.450 werden zij 8e.
C duo Iris van Heck en Sofie Croonen gingen strak van start, mooie danspassen maakte een mooie oefening. Helaas ging de spies met steun niet naar wens en de handstand bleef niet staan, wat veel punten koste, gelukkig hebben zij nog een tempo oefening waarin zij er nog voor kunnen zorgen dat zij toch een mooie score krijgen. Ondanks de spanning ging de tempo oefening veel beter, Sofie draaide mooie hoge salto’s en Iris sprong een erg mooie arabier flikflak salto. Met een punten totaal van 45.000 behaalde zij een 6e plaats en hebben zij zich geplaats voor de districts finale.
Inde middag de C trio’s. Na een korte voorbereiding, door een geweldig 90-jarig bestaan dat wel, zijn de teams er nog niet helemaal klaar voor. Helaas was dit bij de trio’s ook goed te zien. Zij deden erg hun best maar er werden veel foutjes gemaakt wat hun veel punten kosten. Wel weten we goed waar we aan moeten werken en gaan we dit zeker verbeteren op de volgende wedstrijd.
Stephanie Kuijlen, Roos Kuijten en Shannon Pieters Graafland werden 15e, met een punten aantal van 41.500. Senna Gofers, Kelly van Dijk en Demi van Os werden 14e met een punten aantal van 44.300, zij hebben zich daarmee geplaats voor de districts finale. Bij Lieke van de Broek, Anika Hurkens en Maud Aarts ging het niet helemaal lekker met hun tempo oefening, maar daar in tegen lieten zij een mooie balans oefening zien met stabiele elementen, zij behaalde een 13e plaats met een score van 45.800, ook zij hebben zich daarmee geplaatst voor de districts finale.

Al met al een mooi weekend voor Uno-Animo. Ondanks de kortere voorbereidingstijd hebben we toch weer een team op het podium gehad en hebben de andere teams laten zien dat ze bij de volgende wedstrijd kunnen gaan knallen.
De volgende wedstrijd is bij KDO Deurne op 7 en 8 maart.

[flickr_set id="72157650598726751"]

Categories:

Er kan geen reactie meer gegeven worden.