Acrogroep Uno-Animo naar Wereld Gymnaestrada

Een keer in de vier jaar nemen zo’n 20.000 gymnasten, over meer dan 50 landen deel aan het grootste sportevenement van de wereld, het Wereld Gymnaestrada. Een evenement waar jong en oud aan deelneemt om elkaar de mooiste en spectaculairste demonstraties te laten zien. Acrogym, toestelturnen, ritmisch gymnastiek, trampolinespringen, free running, wall jumping en nog veel meer is te zien in deze week, die dit jaar zal plaatsvinden in Helsinki, Finland.

De acrogroep van Uno-Animo heeft na het Gymnaestrada in 2007 (Oostenrijk) en 2011 (Zwitserland) ook dit jaar zich weer aangemeld. Hoewel zij de andere keren nog deelnamen met het landelijke stadionoptreden, hebben zij dit jaar de kans om een eigen verenigingsdemo neer te zetten. Met hun demonstratie ‘Push the button’ laten zij een strijd zien om de overwinning tussen twee strijdvaardige groepen waarbij creativiteit, moed en doorzettingsvermogen een grote rol spelen.

Na een jaar voorbereiding en hard trainen, komt 12 juli steeds dichterbij. Maar de meiden van Uno-Animo kunnen eigenlijk niet langer meer wachten. ‘Het Gymnaestrada is een geweldige ervaring. Het beste kan ik me de openingsceremonie nog herinneren. Na een lange tijd wachten mochten we eindelijk onze ronde door het stadion maken. Een geweldig moment, het leek wel op de Olympische Spelen. Samen met alle Nederlandse supporters hebben we toen een demonstratie gedaan. Het was erg bijzonder om voor zoveel mensen met verschillende nationaliteiten op te treden’, aldus Iris van Heck (15) die dit jaar voor de tweede keer deel zal nemen. Ook Shannon Pieters Graafland (16) gaat dit jaar voor de tweede keer mee: ‘Het Gymnaestrada is echt heel leuk om mee te maken. Omdat je allemaal mensen over de hele wereld dezelfde sport ziet doen en je allemaal nieuwe mensen ontmoet. Ik vond het leukste van vier jaar terug dat we een show gaven met iedereen van Nederland. Er kwamen heel veel mensen kijken en dat was echt super gaaf.’ Kelly van Dijk (17) vult daar op aan: Het lijkt wel of je beroemd bent, terwijl je alleen maar demonstraties geeft, er is helemaal geen wedstrijd element aan verbonden. Het is super om de hele week bezig te zijn met gymnastiek, want wat is er nou niet leuker dan bezig zijn met iets waar je van houdt?’ Ook trainster Fenny van Rijsbergen kijkt uit naar het evenement, ‘Het is overweldigend om in een stad rond te lopen, die voor een week omgetoverd wordt tot een heus gymnastische stad waar je overal om je heen tientallen nationaliteiten ziet, allemaal even enthousiast en vriendelijk. Samen laat je zien wat voor geweldige en veelzijdige sport het wel niet is. Dat we dit jaar meedoen met een verenigingsdemo maakt het weer extra speciaal.’

Voordat het Wereld Gymnaestrada van start zal gaan, wordt er in Nederland eerst nog het Nederlands Gymnaestrada gehouden. Dan worden dan alle demonstraties al vast voor het Nederlandse publiek opgevoerd, waaronder ook de demonstratie ‘Push the Buttton’. Dus wie inmiddels nieuwsgierig is geworden kan op 7 juni naar Apeldoorn afreizen om het spetterende optreden te bewonderen. Afgelopen vrijdag, 22 mei, hield Uno-Animo een generale repetitie voor eigen publiek. Alle familie en vrienden waren uitgenodigd en werden verrast met een spetterend optreden, wat gezien het grote applaus veelbelovend was.

Dat het Wereld Gymnaestrada een bijzonder element is, staat inmiddels vast. De meiden van Uno-Animo zijn er helemaal klaar voor en net zo’n goede demonstratie, als afgelopen vrijdag, moet het helemaal een succes worden!

Wilt u de video zien van deze demonstratie? U kunt hem hier bekijken: video gymnaestrada demo

 

[flickr_set id=”72157655708093231″]

Categories:

Tags:

Er kan geen reactie meer gegeven worden.