14-15 mei tweede en laatste kwalificatiewedstrijd.

Het wedstrijdseizoen turnen is in volle gang. In het weekend van 14-15 mei stond de tweede en laatste kwalificatiewedstrijd op de planning.

Zaterdag mocht niveau 6 het spits afbijten. De wedstrijd begon op vloer waar strakke oefeningen geturnd werden. Het team van Uno Animo werd dan ook tweede op dat onderdeel. Na vloer was het tijd voor sprong. Daar bemachtigden ze dan ook de eerste plaats, net als bij brug en zelfs balk. Het gaat goed met het team van niveau 6, het hele seizoen zijn ze ongeslagen. Naast de team resultaten waren ook de individuele resultaten van belang. Tijdens deze wedstrijd konden de meiden zichzelf kwalificeren voor de regio finale. Alleen de beste van de regio plaatsen zich hiervoor. Gwen, Vienne, Nina en Lizze gefeliciteerd met het behalen van de regio finale.

Na niveau 6 was het de beurt aan bovenbouw supplement G. De meiden vormde opnieuw een team samen met Dioscuri. Na de podiumplaats van vorige keer wilde de meiden goed presteren. Op brug wist dit team het goud te bemachtigen! Vloer en sprong gingen prima, maar toen kwam de balk… Het was niet zo stabiel als we gewend zijn. Alle meiden waren een of zelfs meerdere keren gevallen, balen! De verwachtingen waren daarom ook niet zo hoog. Mega blij toen ze toch een mooie 3de plaats behaalde. Ook voor hen was het een kwalificatiewedstrijd. Evi en Jara zijn ook door naar de regio finale.

Zondag ochtend heel vroeg was het de beurt aan niveau 5. Deze meiden hebben sinds de eerste wedstrijd veel nieuwe elementen geleerd. Altijd spannend wanneer je iets voor het eerst op een wedstrijd gaat laten zien. Ook zij begonnen op vloer waar ze mooie oefeningen hebben laten zien. Dit keer telde de elementen waarop ze extra geoefend hadden wél! Op de brug hebben de meiden als afsprong de salto achterover toegevoegd waardoor ze daar een eerste plaats behaald hadden. Balk is altijd een spannend onderdeel. Een paar grote wiebels en vallen, maar keurige oefeningen. Toen kwam de prijsuitreiking, spannend. We hadden geen idee hoe het was gegaan. Toen de tweede en derde plaats vergeven waren, dachten we een mooie 4de of 5de plaats behaald te hebben. Een mooie uitslag voor het team zonder wedstrijdervaring. Een grote verrassing was het dan ook toen ze de eerste plaats behaalde. Voor deze meiden is de doorstroom nog niet bekend, nog even afwachten dus.

Categories:

Tags:

Er kan geen reactie meer gegeven worden.