Succesvolle ‘Bewegen is gezond’ workshops in Mierlo zeer goed bezocht.

De 100-jarige gym- en turnvereniging Uno Animo organiseerde samen met 2 fysiotherapeuten, ook uit Mierlo en de breedtesport organisatie Leef! op 17 en 22 april jl. 2 unieke gratis beweegworkshops in de Sporthal de Weijer te Mierlo.

Ruim 30 deelnemers hebben actief meegedaan met de beweegworkshop op woensdag 17 april geleid door Jessy Maas en Corrie van Rijsbergen. Op stevige muziek werd er flink bewogen. Iedereen werd gestimuleerd om mee te doen en de lat een tikje hoger te leggen. De muziek was gezellig en opzwepend en menig zweetdruppel kwam eruit. Afsluitend was er in de sportkantine koffie, thee en iets gezonds lekkers erbij. Ook was er een mooie fruitmand gesponsord door groente-speciaalzaak van der Leest.

43 deelnemers waren er bij de workshop op maandag 22 april. Hier werd door Evelien Mulder, Femke Berkelmans en Tess Sanders uitleg gegeven over balans en valpreventie. Dit werd door alle deelnemers als erg belangrijk ervaren. Ook waren er praktijk oefeningen in balans bewaren en hoe te vallen. Ook hier aansluitend gezellig nekeuvelen met koffie en gezond lekkers en de fruitmand.

De deelnemers hebben beide workshops gewaardeerd met een ‘punt’ en wel 9,3 wat erg hoog is. Ook zei men dat er behoefte is aan meer van dit soort workshops.

Zowel Uno Animo als beide fysiotherapeuten (Jessy Maas en Fysio Mierlo) hebben de samenwerking, die uniek is, als heel positief ervaren en staan er voor open vaker zoiets te organiseren. Als mensen behoefte hebben aan meer beweging of valpreventie dan kan men zich melden bij:

Categories:

Tags:

Er kan geen reactie meer gegeven worden.