Laatste teamwedstrijd turnen seizoen 2015

Op zondag 19 april turnden de junioren van de wedstrijdgroep de laatste teamwedstrijd van dit seizoen. Al vroeg in de ochtend werd er verzameld bij de sporthal in Mierlo om gezamenlijk naar Sint-Anthonius te gaan. De 6 meiden (Kristie, Merel, Puck, Sofie, Lieke en Janne) van Uno-Animo waren er helemaal klaar voor en wisten dat dit een belangrijke wedstrijd zou zijn voor de teamuitslag.

Om 9.00 uur werd er ingeturnd en rond 9.30 uur startte de wedstrijd met sprong. De meiden waren erg zenuwachtig. Sofie sprong deze wedstrijd voor de eerste keer een overslag en was dus extra gespannen. Dit ging uiteraard erg goed. Uno-Animo liet goede sprongen zien, met een zeer mooie halfuit van Puck. De sprongen van turnvereniging Tios waren nét iets beter, waardoor ze na sprong een lichte voorsprong hadden. Het tweede onderdeel was de brug. Het werd al snel duidelijk dat de meiden van Uno-Animo dit onderdeel beter beheerste. Het geringe verlies op sprong werd na de brug gelijkgetrokken. Na de pauze ging de wedstrijd verder met balk. De wedstrijd kreeg nu een hele mooie wending, want Uno-Animo liep verder uit! De meiden van turnvereniging Tios turnden niet de bijzondere eisen, waardoor de uitgangswaarden veel lager waren dan de meiden van Uno-Animo. Alle oefeningen van Uno-Animo zagen er ook netjes en beheerst uit. Het laatste onderdeel wat mas en ook hier waren de meiden van Uno-Animo een maatje te groot voor Tios.

Als team wist Uno-Animo met maar liefst 8 punten verschil te winnen van Tios. Deze uitslag zorgt er tevens voor dat de junioren van Uno-Animo op een mooie 2de plaats zijn geëindigd dit seizoen. Individueel wist Kristie de 1ste plaats te veroveren en sofie haalde een knappe 3de plaats. Op 14 juni vindt de individuele finale plaats en zal tevens de teamuitreiking plaatsvinden. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke 3 meiden om plaats 1, 2 en 3 strijden en welke 3 meiden voor plaats 4, 5 en 6. Dit is voor zowel de aspiranten als junioren.

Categories:

Er kan geen reactie meer gegeven worden.