Brabantse kampioenschappen Acro

28 en 29 januari was het dan zover de eerste wedstrijd van het seizoen. De acro gymnasten waren er klaar voor, zeker na de mooie teampresentatie van vrijdag 20 januari.

E junioren

De ochtend begon met de E junioren Teams. Querine Bergmans, Roos Urselmann en Floor Klein Wolterink mochten hun kunnen meteen in het eerste blok laten zien. Zij lieten een hele mooie hoge hoeksteun zien. En ook de basket was erg hoog alleen de landing ging helaas wat minder.

Daarna was het de beurt aan Veerle de Ridder en Lotte Croonen, ook voor hun de allereerste wedstrijd ooit. Ondanks de zenuwen acro-de zij een leuke en mooie oefening met een knappe handstand.

E senioren

Daarna de beurt aan de E senioren. Eerst een duo Mijs Nojoredjo en Janne Kandelaars. Een hoge toss is wat we te zien kregen en een super mooie dans. Helaas miste zij net het podium met een mooie 4e plaats.

Daarna een trio, Marlon Dalhuizen, Lisa Beelen en Sanne Dijsselbloem. Zij acro-de een goede en mooie oefening maar helaas mislukte te toren. De ochtend was hiermee voor Uno-Animo ten einde, op naar de middag.

D junioren

Eerst de D junioren, hiervoor nam 1 team deel van Uno-Animo. Sanne Weijts, Anouk Metternich en Lotte van de Heijden. Zij acro-de een zeer mooi element, plankje tot lig, draaien en weer tot plankje, erg knap.

D senioren

Op naar de D senioren. Nienke Aspers, Vera van Gerven en Megan Konings beten daar de spits af. Nienke werd erg hoog gegooid en opgevangen en ook de hoge toren lukte helemaal.

De beurt werd overgegeven aan Stephanie Kuilen, Roos Kuijten en Sophie Wijnhoven. De salto’s werden mooi gedraaid en hoog. Ook de torens en de verplichte handstand lukte erg goed dit resulteerde dan ook in een verdiende 2e plaats. Proficiat dames.

Daarna moesten Emily Winter, Beau Zwanenberg en Senna Gofers nog hun kunnen laten zien. Na nog wat element wisselingen in de laatste week, wat extra zenuwen. Maar alle salto’s lukte en ook de toren en handstand ging goed, dit resulteerde voor hun in een gedeelde 4e plaats.

Nog 1 team te gaan een duo, Feline Vermeulen en Demi van Os. Zij acro-de een mooie oefening erg netjes en strak, helaas mislukte het splitje element, jammer.
Al met al een mooie zaterdag met een mooie 2e plaats.

C teams

De zondag was voor de C teams. 1 team helaas vanwege plotselinge ziekte af moeten melden.
3 duo’s. Sanne Thijssens en Kristie Klein Wolterink waren erg zenuwachtig. Sommige salto’s hadden zij nog maar net alleen gesprongen, maar de tempo oefening ging uiteindelijk erg goed alleen bij balans wilde de verplichte handstand element niet lukken, ondanks een mooie oefening,. 11 plaats Lieke van de Broek en Kelly van Dijk hadden ook nog twijfels over 1 tempo element, een salto tot catch. Bij het inturnen ging het goed maar helaas niet tijdens de oefening. Zij acro-de wel een goed balans, 10e plaats. Het derde duo Loes van Aaken en Lynn Beernink helaas wilde bij hun de balans oefening niet helemaal zoals zij wilde. De tempo oefening daarin tegen ging erg goed. Met zeer mooie salto’s acro-de zij een mooie oefening, een 8e plaats.

Nog 2 trio’s, Lente Antonius, Ilse Sanders en Iris van Heck wat waren zij zenuwachtig zowel bij balans als bij tempo, wat bij balans resulteerde in wat wiebelingen. Bij tempo gooide ze wel nog steeds mooie hoge salto’s, maar de zenuwen speelde parten, een mooie 7e plaats. Als laatste team Sofie Croonen, Anika Hurkens en Shannon Pieters Graafland. Zij acro-de een stabiele balans alleen hadden zij een tijdsfout. Bij tempo ging het beter, artistiek echt een super mooie oefening, een 14e plaats.

Ook de zondag werd naar tevredenheid afgesloten in een groot deelnemers veld toch mooi in de middenmoot, volgende ronde weer een stapje meer. Op naar de Zuid Nederlandsche Kampioenschappen Acro 11 en 12 maart in Deurne.

Categories:

Tags:

Er kan geen reactie meer gegeven worden.