KNGU wedstrijd turnen

Afgelopen weekend waren de laatste kngu wedstrijden. Dit jaar deden we voor het eerst mee. Alles was nieuw en zowel de kinderen als de trainsters hebben veel geleerd maar ook veel plezier gehad.

Kim J had zaterdagmiddag haar brugfinale! Ze had een mooie oefening laten zien en het lag allemaal dicht bij elkaar. Helaas eindigde ze net naast het podium met een knappe 4de plaats (met slecht 0,1 punt achter de nr 1).

De teamwedstrijd van de D2 was zaterdagavond. Amy, Nienke, Demi, Maaike en Kim H hebben hartstikke mooie oefeningen laten zien en zich wederom verbeterd met de punten. Vooral Amy turnde sterk. Ze behaalde samen de 9de plaats.

Op zondag was het tijd voor de teamwedstrijd in de D1. Omdat deze klasse een maatje te groot bleek wisten we dat we geen kans maakte voor de winst. Daarom maakte we er een strijd van tussen de twee teams van Uno-Animo. Dit was misschien nog wel leuker dan tegen de andere teams! In team 1 zaten Bo, Evany, Sarah en Evi en in team 2 zaten Kelsey, Indy en Emma. Beide teams startte zeer goed op sprong en ook op brug werden nette oefeningen geturnd. Helaas was balk wederom het struikelblok, maar daar wist Bo wel de winst voor team 1 binnen te slepen. Met nette oefeningen op vloer werd de turnochtend afgesloten.

Alle meiden hebben hartstikke veel plezier gehad en goed hun best gedaan. Met complimenten van andere trainers dat de meiden veel vooruit zijn gegaan in een korte tijd is iedereen met een voldaan gevoel naar huis gegaan. Onze jongtalenten hebben op 10 mei nog een oefenwedstrijdje tegen 2 andere verenigingen, zodat ze volgend jaar ook deel kunnen nemen aan de officiële wedstrijden.