Dit seizoen geen K.N.G.U. turnwedstrijden

Inmiddels heeft de K.N.G.U. bevestigd dat ook dit jaar de turnwedstrijden niet door zullen gaan. Uiteraard begrijpelijk, maar ook erg jammer omdat de meiden erg hard getraind hebben en er helemaal klaar voor waren!

Vanaf aankomend seizoen introduceert de K.N.G.U. een geheel nieuw wedstrijdsysteem. Wij vinden dit als trainsters een zeer waardevolle aanpassing. Zo is er bijvoorbeeld meer vrijheid in de oefenstof en zo beter op elk kind individueel aan te passen. Daarnaast zullen er naast individuele resultaten ook teamresultaten zijn. Vanaf aankomend seizoen zijn de kinderen van 7 t/m 9 jaar onderbouw, 10 t/m 12 jaar middenbouw en 12 jaar en ouder bovenbouw.

De onderbouw laat tijdens demonstraties zien wat ze allemaal al geleerd hebben en maken zo kennis met de spanning van de wedstrijden.

Voor de middenbouw kan er geturnd worden in 7 verschillende niveaus. Zo kan elk kind op eigen niveau deelnemen aan de wedstrijden en gedurende de jaren groeien in niveau.

Voor de bovenbouw zijn er enkel kleine aanpassingen. Deze meiden turnen keuze oefenstof en zijn vrij om de gehele oefening zelf samen te stellen. De moeilijkheidsgraad van de oefeningen bepaald in welke divisie ze deelnemen (divisie 1 t/m 6).

Trainsters Marieke en Dianne zijn nu alles goed aan het doornemen en voorbereiden. Wanneer de lessen weer mogen starten zullen ze aan de kinderen en ouders toelichten hoe het wedstrijdsysteem exact in elkaar zit en kan er doelgericht getraind worden voor het nieuwe wedstrijdsysteem.