Herstart lessen seizoen ’20-‘21

Vanaf volgende week 24 augustus starten onze gymlessen weer in Sporthal de Weijer in Mierlo.

Na een bijzondere tijd van lockdown en buitenlessen, gevolgd door een leuke en vooral warme zomervakantie, mogen we nu eindelijk weer terug naar de gymzaal voor onze lessen!

In deze update blikken we terug op afgelopen periode, het herstarten van de lessen en de contributie voor onze leden.

Terugblik 5 maanden corona

Wat hebben we afgelopen maanden een bijzondere en uitzonderlijke tijd meegemaakt! Na de eerste tekenen van een lockdown in Nederland vanwege het coronavirus (COVID-19) kwam op 12 maart de uitspraak dat per direct alle sport- en verenigingsactiviteiten moesten worden stilgelegd. Dat betekende voor ons niet meer sporten, elkaar niet meer kunnen zien, geen vergaderingen of andere activiteiten. Even helemaal niets voor onbepaalde tijd.

Gelukkig, niet snel daarna hebben ook wij, net als bijna heel Nederland, het online vergaderen omarmd. Deze stap was belangrijk om de vereniging niet volledig stil te laten vallen. Onze complimenten aan de leiding/vrijwilligers die hier snel en flexibel in mee zijn gegaan.

Na 2 maanden thuis zitten kwam dan op 6 mei het verlossende woord dat er weer, zij het enkel buiten, gesport mocht gaan worden. In samenwerking met VV Mifano is het ons gelukt om voor de meeste groepen buitenlessen op te starten. Het was erg fijn om de vreugde onder de leiding en leden te zien dat ze weer mochten gaan sporten. De leiding heeft hier knap werk verricht om de gymlessen om te buigen naar heuse buitenlessen.

Sinds 1 juli zijn de RIVM adviezen versoepeld en is binnensporten weer toegestaan voor alle leeftijden. De overheid noemt dit de overstap van een “intelligente lockdown” naar een “samenleving met regels”. Wij zijn blij dat we ondanks de nog geldende regels na de zomervakantie weer terug kunnen naar onze vertrouwde gymzaal.

Over het algemeen is er vanuit de leiding, vrijwilligers, ouders en leden veel begrip getoond voor de situatie afgelopen maanden. Mede hierdoor lijkt de impact op de vereniging door corona mee te vallen. Laten we hopen dat de versoepelde maatregelen omtrent sporten blijven, zodat we na de zomer alle leden weer kunnen blijven zien.

Herstart lessen in sporthal de Weijer

Sinds 1 juli is sporthal de Weijer weer open en is binnensporten weer toegestaan. Aangezien de buitenlessen goed liepen en de sporthal nog maar beperkt open was, hadden we besloten tot aan de zomervakantie buiten te blijven sporten. Na de zomer gaat de sporthal weer volledig open volgens gebruikelijke tijden. Dat betekent voor ons dat vanaf 24 augustus al onze lessen weer worden opgestart vanuit de sporthal. Wij vragen iedereen ons corona protocol omtrent het herstarten van de lessen goed door te nemen. Dit protocol staat op onze website www.uno-animo.nl. Ons lesrooster is ook op de website te vinden: https://www.uno-animo.nl/lessen/lesrooster/.

Contributie

Zoals eerder is gecommuniceerd zou de contributie van alle misgelopen lesweken gecompenseerd worden. Inmiddels heeft het bestuur besloten dat de contributie van kwartaal 2 voor bestaande leden volledig als korting zal worden verrekend op de contributie van najaar 2020. Dit betekent dat eventueel gegeven buitenlessen gratis zijn aangeboden. Deze korting is inmiddels ook doorgevoerd in alle betalingen. Er zal dus eenmalig een lager bedrag zijn afgeschreven dan normaal. Ook voor de sportcarrousel kaarten zal er een regeling getroffen worden wat betreft het verlengen van de geldigheidsduur.

Wij hopen dat iedereen een hele fijne vakantie heeft gehad en veel zin heeft om weer te gaan sporten. Hopelijk zien we jullie vanaf 24 augustus in goede gezondheid weer terug in de sporthal!

Met vriendelijke groet,
Bestuur Uno-Animo