SINTERKLAAS BIJ “UNO ANIMO” 1 december 2021.

Het was een drukke les, een deel van de donderdagmiddag groep deed met ons mee. Samen gingen we Sinterklaas- gym vieren.

Loslopen in de zaal, Corrie zet Sintmuziek op. Elke woensdagochtend begint de les met het opwarmen en losmaken van het lijf, lopen en ondertussen rekken en strekken. Maar vandaag zijn we vol verwachting ! Wat gaan we doen ? Er ligt van alles klaar, Corrie zal ons verrassen! Na het loslopen komt de Sintsfeer opgang : Loek en Piet krijgen een feestpet op en Corrie legt het spel uit: in de zaal legt ze op 7 plaatsen opdrachten. Het zijn opdrachten in behendigheid, maar dan in Sint-sfeer, zoals het wegbrengen van een pepernoot op een lepel in de mond, of het werpen van een verpakt kadootje in het gat van een schoorsteen.  Nou, daar was  hier en daar toch kunst en vliegwerk bij vereist. Het hoelahoep met een hoepel om je middel was ook iets wat 70 jaar geleden beter lukte.  Intussen reikte Louisan een kwis uit “Ons kent Ons”; op zoek naar familieleden, kennissen en buren.                                                                     Bijvoorbeeld vul in : Met ….. en macht werken; of: Bij ……….. pappot blijven zitten. Het was een leuke kwis, waar we met z,n allen toch wel uitkwamen.

Het gymfeestje eindigde met een schoenkadootje van Louisan, een kleine verrassing. Het was helemaal Sinterklaasvrolijkheid !

De foto’s zijn gemaakt door Loek.