kamp 2017

Super leuk kamp 2017

Afgelopen weekend was het weer kampweekend voor de jeugdleden van Uno-Animo. De weersvoorspelling was niet zo goed maar gelukkig klopt die in Nederland wel vaker niet en zo ook dit weekend.

Op vrijdag kwam iedereen vol spanning aan op het kamp. Bedden werden uitgezocht, ouders snel dag gezegd en het kampspeelgoed kwam snel tevoorschijn om lekker te spelen. Het eerste spel was een smokkelspel in het donker. De smokkelaars renden zo hard als ze konden en de politie, uitgerust met echt zwaailicht, probeerde zoveel mogelijk smokkelaars te pakken te krijgen. Daarna was het tijd om bij te komen van de inspanning en was er een kampvuur. Natuurlijk met Marshmallows om te roosteren. ’t Blijft overigens moeilijk om ze niet helemaal te verbranden dus er zijn er ook een aantal in het vuur verdwenen in plaats van in de buiken. Slapen op kamp is natuurlijk spannend en gezellig. De leiding heeft, zoals het hoort, dan ook zijn handen vol gehad aan het stil krijgen van de slaapzalen maar uiteindelijk lag iedereen lekker te slapen.

Zaterdag ochtend begon al vroeg, om 7.30 stonden er alweer kinderen langs hun bed te springen om aan de slag te gaan. Eerst lekker ontbijten met het brood van bakker van der Putten en daarna stond er een 5 kamp op het programma. De stormbaan die Kevin geleend heeft van op Noord viel natuurlijk goed in de aarde maar ook het bouwen met bamboestokken en elastieken was erg leuk en leverde hele mooie creaties op. ’s Middags ging iedereen in groepjes naar het dorp voor crazy 88 opdrachten. Ze kregen allemaal verschillende opdrachten mee zoals: “knuffel een vreemde”, “maak een foto waarop je gras eet” en “doe een goede daad”. Iedereen was lekker fanatiek en heeft veel opdrachten gedaan. Dat dit ook mooie foto’s heeft opgeleverd kunt u zien in het fotoalbum op de website. [FotoAlbum]

Daarna had iedereen honger en dus gingen we barbecueën. Dit vlees was voor ons gesponsord (waarvoor heel erg bedankt) en het smaakte weer super. Hamburgers, worstjes en lekkere pittige balletjes, aangevuld natuurlijk met komkommer, paprika en snoeptomaatjes. Iedereen had hierna zijn buikje lekker vol. Dit was ook nodig want die avond stond een griezeltocht op het programma. Iedereen ging in groepjes de bossen in waar door breeklichtjes te volgen een route was uitgezet. Op de route kwamen ze griezels tegen die opdrachten voor de kinderen had zoals iets moeten proeven of iets vies moesten voelen. Vol spanning kwamen ze daarna weer terug op de locatie en om toch een wat rustiger einde aan de avond te hebben hing daar nog een schaduwdoek waar ze door schaduwen dingen konden uitbeelden voor elkaar zoals sprookjes, beroepen en voorwerpen. Dat iedereen toch wel moe was bleek wel omdat het nu heel wat sneller en makkelijker stil was op de slaapzalen.

Op zondag kwam iedereen heel wat moeilijker uit zijn bed. Eerst weer even eten en daarna de spullen allemaal weer verzamelen en inpakken zodat de slaapzalen vast schoongemaakt konden worden terwijl de kinderen bezig waren aan de laatste spellen. Het luchtkussen werd weer opgeblazen, er werd gefrisbeed, via blokken moesten ze aan de overkant komen zonder de grond te raken en nog veel meer. Tussendoor een broodje knakworst om de energie op pijl te houden en voor iedereen het wist kwamen de ouders alweer aan om iedereen op te halen. Het kamp is weer voorbijgevlogen en wij als kamporganisatie hebben ons in ieder geval prima vermaakt. Nogmaals bedankt aan de sponsoren die het mede mogelijk hebben gemaakt en aan alle leiding die is komen helpen.

Tot volgende keer,

Iris, Kevin en Martijn