kamp 2016

Kampweekend 2016

In het weekend van 23 september zijn we weer met zijn alle op kampweekend geweest. Ongeveer 60 kinderen en 8 leiding zijn neergestreken in Someren-Heide voor een weekend vol spelletjes en plezier. Het begon vrijdag al goed met het regenboogspel wat inhield dat de kinderen in groepjes in een heel donker bos posten moesten zoeken om hun regenboog compleet te maken. Dit was superleuk en vooral heel spannend in het bos. Vooral wanneer je door een spinnenweb heen liep die er heel erg veel hingen dit jaar. Daarna zijn we teruggelopen naar de kamplocatie en hebben we boven een kampvuur marshmallows geroosterd. Toen was het al tijd voor bed a hoewel voor veel kinderen slapen echt nog niet aan de orde was. Na veel kletsen, stiekem snoepen in bed en een aantal keer een boze leiding op bezoek lag uiteindelijk toch iedereen lekker te slapen.

Zaterdag

Jenny van der Putten

Jenny van der Putten

Dat moest ook wel want de volgende ochtend werd iedereen alweer vroeg wakker gemaakt om de dag lekker te beginnen met wat ochtendgymnastiek. Fijn met zijn alle op het grote veld wakker worden was super en daarna had natuurlijk iedereen honger. Dat kwam goed uit want het ontbijt stond al klaar compleet met heel lekker brood, gesponsord door bakkerij van der Putten. Dat beviel prima en daarna was iedereen klaar voor een lekker actieve dag. We begonnen met levend Stratego in de bossen waarbij veel gerend en getikt is. Daarna hebben we in het dorp een ruilspel gedaan waarbij elke groep een appel en een ei kreeg om te ruilen voor iets groters. Iedereen deed flink zijn best omdat wat geruild werd ’s avonds de prijzen zouden zijn. Een groep kwam zelfs terug met een zwembad wat heel goed uit kwam want het was zo lekker weer dat we een uur eerder gestopt zijn en terug gegaan zijn naar de kamplocatie om lekker met water te spelen.

Ondertussen werden de voorbereidingen getroffen voor het avondeten. Er was helemaal gratis vlees voor ons geregeld (waarvoor heel erg bedankt) zodat we lekker konden barbecueën met zijn allen. Het was flink wat werk om al dat vlees te bakken maar uiteindelijk zat iedereen heerlijk te smullen van al dat lekkers. ’s Avonds was het tijd voor de casinoavond. Er waren verschillende spellen om te doen zoals Roulette, Blackjack en nog veel meer. Er werd natuurlijk niet gespeeld met geld maar toch was iedereen erg enthousiast want het groepje dat aan het eind de meeste punten had mocht natuurlijk een prijs uitzoeken. Uiteindelijk was het verschil zo tussen de 1e en 2e groep zo klein dat ze allebei een prijs hebben mogen uitzoeken.

Voor iedereen die 12 of ouder was stond daarna de dropping op het programma terwijl de andere kinderen nog even mochten spelen met de matrassen op de verboden zolder. Daar hebben we nog een lekker feestje gebouwd terwijl de ouderen dus aan het lopen waren en ervoor probeerden te zorgen terug te komen op de kamplocatie zonder gezien te worden door de tikkers. Helaas lukte dat niet heel erg goed en zijn alle gedropte groepen gepakt maar toch was de dropping weer erg leuk en geslaagd. Het was goed te merken dat het een drukke lange dag was geweest want deze nacht ging iedereen veel gemakkelijker naar bed en dromenland.

Op Noord

Op Noord

Zondag

Na de volgende ochtend weer lekker ontbeten te hebben stond de laatste activiteit op het programma. Een 5 kamp met een heus luchtkussen, geregeld door op Noord. Alle laatste energie werd aangesproken om hier zo snel mogelijk over te gaan en te winnen van de andere groep. Ook de andere spellen waren erg leuk zoals touwtrekken, levend tafeltennis en het vliegend tapijt. Nog snel een broodje knakworst en toen kwamen de ouders alweer aan om iedereen op te halen.

Ons als leiding is het kampweekend weer prima bevallen en zoals ik aan de vermoeide maar blije gezichten heb gezien bij de kinderen ook. Iedereen bedankt voor het helpen en hopelijk tot volgend jaar.

De kamporganisatie