Impressie van de super middag

Van Harte Gefeliciteerd!

Als erelid van Uno Animo mocht ik de grote jubileum show bijwonen op 3 November in de Sporthal in Mierlo.

De Sporthal was omgetoverd in een tropisch fantasiepark, geweldig, de hele vloer vol met toestellen en matten, de als scherm geplaatste wanden versierd en de beamer als achtergrond geïnstalleerd.

De tribune was al vroeg helemaal gevuld met de vele bezoekers, ouders, grootouders, vrienden en vriendinnen van de deelnemers en leiding.

Opvallend (voor mij) ook de grote ploeg van medewerkers, die achter- en voor de schermen continue bezig was om alle toestellen en de vele andere attributen snel op de juiste plaats te krijgen. Geweldig om te zien, hoe de zaal continue maar toch onopvallend veranderde voor de volgende act. De acro-demo’s tijdens de metamorfosen van de zaal waren zeker geen opvulling maar hoorden bij de hoofdacts van de middag. Geen sinecure, de muziek met perfecte timing gedurende alle acts. De rode draad van de muziekkeuze uit de film Vaiana daarbij heel bewust gekozen.

De show was in één woord overweldigend, dat de vereniging zich aan het naast het vertrouwde gym- en turnprogramma sterk heeft ontwikkeld in de richting van de acro-gymnastiek was overduidelijk en natuurlijk een geweldig motto voor de show.

Er was een hele mooie balans tussen de topartiesten, die zich op hoog niveau meten met andere verenigingen in het hele land en de jeugdgroepen, die de topsport minder als doel hebben, maar een super belangrijk bestanddeel zijn van de 95 jarige vereniging. De jongste verenigingsleden die samen met hun ouders en grootouders lieten zien dat jong en oud super goed samen gaan, scoren op hun manier net zo hoog als de hoogste salto’s van de groepen die veelal een aantal uur per week trainen.

De leiding, de hulpleiding, bestuur  en alle andere comités die in de vereniging actief zijn verdienen een groot compliment , naar mijn mening is het succes van de middag het mooiste compliment.

Prachtig om te zien, dat zoveel leden tegelijk op de vloer komen, vloeiend van het ene naar het andere patroon, driedimensionaal uitgebeeld door de piramide vormige bouwwerken en de tot grote hoogte vliegende artiesten.

Een heel jaar van voorbereiding, heel veel kennis en ervaring van zaken, en dan een geweldig resultaat, van harte gefeliciteerd Uno Animo, op naar de honderd en behoud  deze jeugdige flair.

Martien van Loon

Trots erelid van Uno Animo