Corona update + buitenlessen

Na de persconferentie van dinsdag 13 april is gebleken dat de huidige coronamaatregelen voor de sport voorlopig zijn verlengd t/m 28 april. Daarnaast is er een openingsplan gepresenteerd met in stap 2 versoepelingen voor de sport: “Sporten binnen toegestaan”. Dat geeft ons goede hoop dat we over een maandje voor een deel van onze lessen weer terug de gymzaal in kunnen. Op dit moment echter blijft de gymzaal nog even voor ons gesloten.

Gelukkig kunnen we net als afgelopen zomer buiten lessen gaan verzorgen op het voetbalterrein van VV Mifano. De eerste buiten proeflessen van een aantal groepen zijn inmiddels geweest. Het enthousiasme van de jeugd was erg groot waardoor we besloten hebben voor deze groepen de buitenlessen voort te zetten.

Ook wordt er inmiddels onderzocht of we voor andere groepen, zoals de Sportcarousel of de woensdagavond Sportfit groep, een buiten proefles kunnen verzorgen. Met de huidige maatregelen voor de sport, het beter wordende weer en de verruiming van de avondklok maakt het e.e.a. mogelijk om op een verantwoorde en veilige manier te sporten.

Ondanks het positieve vooruitzicht dat de sporthal half mei mogelijk weer opengaat, kan het ook zijn dat dit toch langer gaat duren. Daarom blijven wij bekijken of we voor zoveel mogelijk groepen veilige buitenlessen kunnen verzorgen binnen de gestelde corona maatregelen. Zoals u inmiddels van ons gewend bent zullen wij de niet gegeven lessen als korting verrekenen op de volgende halfjaarlijkse contributie. Ondanks de vaste lasten van onze vereniging zijn wij van mening dat het niet eerlijk is om hiervoor kosten in rekening te brengen. De buitenlessen daarentegen vallen niet onder deze compensatieregeling. De definitieve korting voor najaar 2021 zal afhangen van de hoeveelheid gegeven (buiten)lessen en daarvoor gemaakte verenigingskosten. U betaalt dus niets voor de niet-gegeven lessen.

Onderstaand vindt u het huidige schema welke lessen en lestijden op dit moment wel/niet doorgaan. De lessen zijn onder voorbehoud van goed weer en beschikbaarheid van de leiding. Houdt u daarom goed contact met de leiding voor het wel/niet doorgaan van de les.

Voor vragen kunt u altijd terecht bij de leiding of u kunt contact opnemen met het bestuur (secretariaat@uno-animo.nl).

Met vriendelijke groet,

Bestuur Uno-Animo

Foto’s eerste buitenlessen Uno-Animo bij VV Mifano:

Buitenles schema:

Dag  Tijd  Groep  Leiding  Locatie  
Dinsdag  16:00 – 18:00 uur  Acro Iris / Fenny  Mifano – TIP
Woensdag  15:30 – 16:30 uur Recreatie turnen  – kleutergroepCorrie (normale starttijd 16:30 uur) Kelly1 (normale starttijd 15:30 uur)Mifano – TIP
 16:30 – 17:30 uurRecreatie turnenVera / Kelly2 (normale starttijd 17:30 uur)  Mifano – TIP
 17:30 – 18:30 uurRecreatie turnenKelly3 (normale starttijd 18:30 uur) Mifano – TIP
 17:30 – 18:30 uurJongensgroepenArnoMifano – Veld 2
Donderdag  17:00 – 18:30 uur  Turnen wedstrijdgroep  Marieke / Dianne Mifano – TIP
Vrijdag15:15 – 16:00 uurRecreatie AcroIris / FennyAndere locatie
 16:00 – 18:00 uurAcroIris / FennyAndere locatie

* woensdags recreatie turnen = om de week.

Lessen die voorlopig niet* doorgaan:

  • Ouder-kind-gym (normaal woensdag 09:00-11:00 sporthal de Weijer)
  • Mastersgroep (normaal woensdag 10:00-11:00 sporthal de Weijer)
  • Sportfit groep (normaal woensdag 19:30-20:30 sporthal de Weijer) à bezig met voorbereidingen voor een buiten proefles
  • Sportcarrousel (normaal woensdag 20:30-21:30 sporthal de Weijer) à bezig met voorbereidingen voor een buiten proefles
  • Zaalvoetbal (normaal donderdag 20:00-21:00 sporthal de Weijer)

*uitgezonderd eenmalige (online) initiatieven, georganiseerd door de leiding

Locatie Turnen/Acro: Veld TIP
Locatie Jongensgroepen: Veld 2