95 jarig jubileum Uno-Animo

Het is een bijzonder jaar voor Uno-Animo, de vereniging wordt namelijk 95 jaar oud. Dit maakt Uno-Animo de oudste vereniging van Mierlo. De officiële oprichting van “Room-Katholieke Gymnastiekvereniging Uno-Animo” was op 4 mei 1924. De vereniging liet toen alleen nog maar mannen toe. Enkele jaren na de oprichting begon de serieuze deelname aan wedstrijden in de jaren dertig. Na een gedwongen stop van 1940 tot 1945 werd ook een damesafdeling aan de vereniging toegevoegd was resulteerde in een flinke toename van het aantal leden. In de loop van de jaren zestig tot en met negentig werd er ook steeds meer recreatief gesport binnen de vereniging en dit is langzaam door gegroeid tot wat de vereniging nu is.

Als Uno-Animo willen we op ieder gewenst niveau en voor iedere leeftijd een breed scala aan gymsporten aanbieden. Binnen onze vereniging hebben we ouder-kind gym, de sportcarrousel, zaalvoetbal, acro-gymnastiek, wedstrijd turnen en nog veel meer. Kortom; er is genoeg te doen binnen Uno-Animo voor iedereen! Dit willen we zeker ook volhouden. Daarom is het mooi dat we qua ledenaantal en financiën een gezonde vereniging zijn. Op deze manier wordt het voortbestaan van de vereniging gewaarborgd. Dit alles zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder de vele vrijwilligers die de vereniging een warm hart toedragen.

Ons 95ste jubileum jaar mag dus zeker een feestjaar worden. Hiervoor zijn dan ook vele activiteiten gepland waarover je verder in deze nieuwsbrief kan lezen.

Ik wens jullie allemaal een fijn jubileum jaar toe!

Arno van Hoof
Voorzitter Gymnastiek vereniging Uno-Animo


Foto: Een van de eerste foto’s van Uno-Animo.